Pazartesi, Nisan 01, 2013

İrmik Helvası


Akşam akşam canım çekti, canım çektiğinde de hiç üşenmem maalesef hemen kalkıp yaparım :( Üzgün surat yaptım çünkü yapınca mamalar öyle durmuyo yiyosun, yiyincede yol su elektrik olarak geri dönüyo :D
Amaaaan atın ölümü arpadan olsun deyip, kızımın "anne sen şişmanda güzelsin" lafınıda ekleyerek tarifime geçiyorum...

Malzemeler :

1,5 su bardağı irmik
50 gr. margarin
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt

Yapılışı :

Margarini, fıstığı ve irmiği bir tencere yada çukurca bir tavaya alıp, orta ateşte, irmiğin rengi altın sarısı oluncaya dek kavuralım.
Başka bir tencerede sütü ve şekeri bir taşım kaynattıktan sonra kavurduğumuz irmiğin üzerine dökelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. İrmik tamamen suyunu çekince, tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alalım.
10-15 dk. dinlendirdikten sonra, yanında  maraş dondurmasıyla ve biraz tarçınla servise hazırdır :) afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerli, yorum bırakmadan gitmeyin...
(google hesabınız yoksa yorum bırakabilmek için "yorumlama biçimi" sekmesinden "anonim"i seçerek adınızı yazmayı da unutmayın.)