Neden Buradayım? Hiç aklınıza estiği gibi davranmak istediniz mi? Ben bu aralar aklıma estiği gibi davranmak, aklıma estiği gibi yazmak, aklıma eseni yapmak, aklıma estiği gibi paylaşmak istiyorum. Sanırım şimdide bu yüzden buradayım...:)
Salı, Eylül 10, 2013
Hamsi Tava
Dört ayı aşkın bir süredir hiç tarif yayınlamamışım... Hem kızıyorum kendime hem de bahanelerimi sıralıyorum peş peşe.. Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos.. bahar ve yaz aylarını geride bıraktık, okulların son günleri çocukların sosyal etkinliklerine koştur.. yaz tatilinde oraya buraya koştur (oldukça hareketli bir yazdı), hobilere zaman ayıramadık. Döndüm ve sıkı tariflerle telafi edicem açığımı.
Sonbaharın ilk günleriyle birlikte Balık Sezonunu da açtık millet olarak. Ben de bu bahaneyle "sezonumu" balıkla açayım istedim. Hayli zor bir tarif geliyor size umarım anlatabilirim vede anlayabilirsiniz nasıl pişireceğimizi.. :))
Malzemeler :
1 kg hamsi
2 su bardağı mısır unu
tuz
kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı :
Öncelikle balıkçınıza gidip hamsilerin en tazesini en dirisini alın, balıkçı "eşref saatinde" ise hamsileri temizlettirinde :) Aksi halde eve gelip onları teeeek tek elden geçirmek hayli yorucu ve oyalayıcı bir iş.
Temizlenmiş olan hamsileri güzelce yıkayın ve bir süzgece alarak suyunun iyice süzülmesini bekleyin.
Suyunu süzdüğünden emin olduğunuzda tezgahınıza bir yağlı kağıt yayın, mısır ununa biraz tuz harmanlayın ve hamsileri homojen bir şekilde unlayın.
Unlamış olduğunuz hamsileri, 1-2 kaşık ayçiçek yağıyla yağlanmış teflon tavaya tek tek özenle dizin. Orta hararetteki ocakta kontrolü elden bırakmadan istediğiniz kıvamda kızartın. İlk yüzü kızardığında düz bir kapak yardımıyla tavadaki hamsileri ters çevirip öteki yüzünüde kızartın. Bilmeyenler vardır diye bi hatırlatma, züccaciyelerde bu işe özel tava ve kapak birlikte satılır hamsi tavası diye sorun yardımcı olacaklardır..
Hamsiler kızarırken bir yandan da salatanızı yapabilirsiniz, güzel bi salata süper olur. Roka salatası, Çoban salata, Mevsim salatası... hangisini seviyorsanız o..:)
Biz balık sezonunu açtık, henüz açmamış olanlara vesile olmak dileklerimle afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için değerli, yorum bırakmadan gitmeyin...
(google hesabınız yoksa yorum bırakabilmek için "yorumlama biçimi" sekmesinden "anonim"i seçerek adınızı yazmayı da unutmayın.)