Neden Buradayım? Hiç aklınıza estiği gibi davranmak istediniz mi? Ben bu aralar aklıma estiği gibi davranmak, aklıma estiği gibi yazmak, aklıma eseni yapmak, aklıma estiği gibi paylaşmak istiyorum. Sanırım şimdide bu yüzden buradayım...:)
Cuma, Mayıs 03, 2013
Havuçlu Revani
Dün, arkadaşım Nigoş'un bahçesindeydik. Hepimiz birer çeşit birşeyler yapıp götürdük ve kocaman zengin bir soframız oldu.
Tabi bu durumun tahmin edebileceğiniz gibi hem iyi hem kötü yanları oluyor, tatlı tatlı yiyip sonrasında acı bir pişmanlık duymak gibi.. :))
Ben de Havuçlu Revani yapıp götürmüştüm, olumlu yorumlar ve beğeniler alınca ve bir de uzun süredir tarif paylaşmamış olduğumu farkedince hemen paylaşayım istedim. Buyrun efendim... :)
Malzemeler :
Keki İçin
3 kahve fincanı toz şeker
3 adet yumurta
1 adet havuç
3 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytin yağı
3 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tarçın
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı :
Önce şerbetini hazırlamak üzere; şekeri suyu ve yarım limon suyunu karıştırıp ocağa alalım, kaynamaya başlayınca 9-10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
Daha sonra çukur bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar mikserle çırpalım.
Sonra; zeytin yağını, yoğurdu ve rendenin orta kısmından rendelediğiniz havucu koyup karıştıralım.
Üzerine irmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.
Hamuru yağlanmış borcama alıp, önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında pişirelim.
Tatlı ılıkken istediğimiz şekilde dilimledikten sonra soğuk şerbeti dökelim ve şerbetini çekince hindistan cevizi ile süsleyelim.
Kesinlikle denemelisiniz, nefis bir revani oldu. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için değerli, yorum bırakmadan gitmeyin...
(google hesabınız yoksa yorum bırakabilmek için "yorumlama biçimi" sekmesinden "anonim"i seçerek adınızı yazmayı da unutmayın.)