Salı, Mart 19, 2013

3 , 2 , 1 Poğaça

Oooo Cumadan beri hiç bi' şey paylaşmamışım, ee malum haftasonuydu ya çoluğu çocuğu olanlar bilir yarış atı gibi ne kadar yoğun yaşandığını haftasonlarının :)
Bende özetlersem; Cuma günü çocuklar okuldan gelince bizim için artık gelenekselleşen anneane&dede ziyaretine gittik. Dedemiz her zamanki gibi değme aşçılara taş çıkartırcasına yine bize muhteşem yemeklerinden ızgaralarından yaptı, sonradan nasıl pişman oldum o menüyü fotoğraflamadığıma, daha acemiyim ya bu blog işinde zamanla alışıcam inşallah :) Yavrum çocuklarım bile artık ne yesek ne pişirsek hemen "anne fotoğrafını çeksene sayfanda paylaşırsın" der oldu :)
Cumartesi günü öğlen Memo'yu dershaneye bırakıp, Çikolata Prensesimle birlikte canım arkadaşım Aydan'cığıma gittik. Aydanımın ikizi Nurdan'cığımda oradaydı ve tabiki muhabbet koyuydu, çok güzel bi' gündü ama asıl güzel olan Aydanın ikramlarıydı her zamanki gibi döktürmüştü, ellerine sağlık arkadaşımın :)
İşte bugün paylaşmak istediğim tarifte o günden, ben dün yaptım ve muhteşem oldu, en az yiyen 3-4 tane yedi valla sıcak sıcak :) Poğaçanın adı malzeme miktarlarından kaynaklanıyor, ezbere yapabileceğiniz bi tarif, hadi başlayalım...

Malzemeler :

3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ (ben yarı yarıya ayçiçek-zeytinyağı kullandım)
alabildiği kadar un, tuz
üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı (yumurtanın beyazını hamura kattım ziyan olmasın) ve susam

Yapılışı :

Yağ, yoğurt, kabartma tozu ve istenilen miktarda tuzu yoğurma kabına alıp iyice karıştıralım. Yoğurmaya başlarken yavaş yavaş unu ekleyelim, yaklaşık 4-5 su bardağı kadar alıyor. Oldukça yumuşak bir hamur yaptım, kulak memesinden daha yumuşak. Cevizden biraz daha iri parçalar kopararak avuç içi büyüklüğünde elimizde açalım, istediğimiz içi koyup klasik poğaça şeklinde kapatalım. Ben peynirli yaptım, siz nasıl severseniz öyle yapabilirsiniz; kıymalı, patetesli, zeytinli, ıspanaklı...
Poğaçalarımızı yağlı kayıt serdiğimiz tepsiye dizip, yumurta sarısı sürelim ve son nokta susamlarımızıda serptikten sonra önceden ısıttığımız 170-200 derecelik fırınımızda üzerleri kızarana dek pişirelim, yaklaşık 15-20 dk. ama siz sık sık kontrol edin.


Poğaçalar pişerken yanına bi'de çay demledim, Anneciğimde gelmişti, derken Memo'da okuldan geldi


Benim diyet yine güme gitti :( Allahım neydi günahım, ben neden bu kadar iştahlıyım :D
Hadi dooooğru mutfağa, üüüüüüüç ikiiiiiiii biiiiir başla..:)))


Afiyet bal şeker olsun, kan olsun, can olsun ama yağ olmasın... :)



4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım annem, senin ellerinden her şey nefis.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten nefisti.Ellerine sağlık anneciğim.Yapmanızı tavsiye ederim eminim çok güzel olur...:)

    YanıtlaSil
  3. hımmm kaçırdığıma ikinci bakışta daha çok üzüldüm...

    YanıtlaSil
  4. Yavrucuklarım Memom ve Ekinime, canım arkadaşım Aydancığıma çook teşekkürler, sizin isteyin yeterki her zaman yaparım ben size :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerli, yorum bırakmadan gitmeyin...
(google hesabınız yoksa yorum bırakabilmek için "yorumlama biçimi" sekmesinden "anonim"i seçerek adınızı yazmayı da unutmayın.)